Üye Girişi Şifremi Unuttum Üye Ol Foto Galerisi Video Galerisi İletişim

KPSS GY - GK - Eğitim

Adaylık Kaldırma Sınavı

Müdür ve Müdür Yard.

MEB- Görevde Yükselme

Yurtdışı Öğretmenlik Sınavı

Testler > Coğrafya > Türkiye’nin İklimi ve Bitki Örtüsü Testi 5

Soru 1

www.guncelakademi.com
Don olayı cok az gorulen ve yaz kuraklığı olmayan yerlerde yetişebilen bir bitki, yukarıdaki haritada numaralarla gosterilen alanların hangilerinde yetiştirilebilir?

Soru 2

Aşağıdakilerin hangisinde indirgenmiş izoterm haritasına göre enleme bağlı bölge içi sıcaklık farkının diğerlerinden daha fazla olması beklenir?

Soru 3

Bulundukları yörelerin doğal koşulları da gözönüne alındığında aşağıdaki göllerden hangisinde, suların kapladığı alanın yaz ve kış mevsimleri arasında en çok değişme göstermesi beklenir?

Soru 4

Türkiye'deki doğal bitki örtüsü dağılışını gösteren bir haritadan, aşağıdakilerden hangisiyle ilgili bilgi edinilebilir?

Soru 5

Bir bölgedeki yağış düzeninde meydana gelecek uzun sureli değişiklik, o bölgede aşağıdakilerin hangisini etkilemez?

Soru 6

Ekvatordan kutuplara gidildikçe iklim farklılıkları ortaya çıkar. Bu farklılığın ülkemizde batıdan doğuya gidildikçe daha belirgin görülmesi aşağıdakilerden hangisiyle açıklanabilir?

Soru 7

Akdeniz bölgesinde 1000 m’den itibaren başlayan karaçam ormanları, Ege bölgesinde 800 m, Marmara bölgesinde ise 400 m’den sonra görülmektedir. Bu durumun temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Sonuçları Al Tekrar Başlat Benzer Coğrafya Testleri

NOT: Testlerin cevabını görebilmek için soruya ait şıklara tıklayınız.

Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen ;)

Yeni Üyelik  |  Şifremi Unuttum

Üye çıkışı yapmak istediğinize emin misiniz?

Evet Eminim